torsdag 19 juli 2012

the trip

Godmorgon! Jag sitter här i sängen och äter havregrynsgröt med banan och kanel. Har en lugn morgon här, Colleen och Mary är iväg och kollar på colleges och Michaela och John sover fortfarande så jag tänkte passa på att blogga lite.

Jag vet inte hur jag ska kunna sammanfatta våran lilla roadtrip i ett inlägg, alla skratt, sånger, träd, canyons,havet, calis kullar, diet coke, cheetos, öknen, delfiner, blåvalar, timmar i vår stora bil, bedbugs motel som får hannes att lukta CULLLLY i flera dagar efteråt och himla mycket mer.

Tror det hela får sammanfattas med mina top 10 25 bilder


Okej, lets start here. New York, Central Park. Det här är alltså det som ska föreställa mitt resesällskap aka min familj. Hannes och Mamma har ju figurerat ganska frekvent här på bloggen men pappa kanske inte lika mycket. Men det här är alltså han, han heter Yngve om ni undrar.


Dåså, Phoenix, Arizona, Heat wave, öknen. Då behöver man vatten, och tydligen lite diet coke och chips också.


Första mötet med en kaktus, sen fanns dom mest överallt i några dagar. Tycker det är ganska märkliga växter om jag ska vara ärlig. Här är vi i en gammal guldgrävarstad (tror jag det var) längs med apache trail.



Monument Valley, Utah. Det här en av mina storfavoriter under resan. Otroligt varmt, men framför allt var det himla vackert.



Samma sak här, färgerna på marken, himlen, molnen och sen stenmonumenten som bara stod där blev så häftigt tillsammans.



hehhe, så här såg vi ut mest hela tiden. Jag och min pluttis. Vi har haft så himla kul under den här resan och jag saknar honom redan!

Hittade hem i Las Vegas, hela hotellet var uppbyggt som New York, och där inne var det ett casino (såklart) men även ett mini new york med saker som times square, brooklyn pizza, bleeker street osv. Behöver jag ens berätta att jag älskade det?

Här har vi en inte så bra bild på vårat hotell men ville visa det ändå för jag tyckte det var lite häftig. Excalibur, right on the strip, Las Vegas. Byggt som ett slott i riktigt sagoanda.


och så lite öknen, vi såg en hel del av det men jag tyckte det var fantastiskt fint på något sätt


och så lite mer färgglatt landskap. Här är hannes och pappa på santa monica pier, LA.


Cali, levererade sol, blå himel och palmer (fast bara ibland, det var ganska molnigt för det mesta faktiskt)

Hollywood skulle såklart besökas med allt vad det innebär, här har vi tagit oss upp (nästan) till hollywood skylten för det obligatoriska turistkortet. Vi hann även med walk of fame och universal studios bland annat


En heldel poolbad blev det också, här har vi pappa och hannes i någon av alla lekar hannes hittade på hela tiden


Mamma framför ett stort Sequoia träd


Alltså, det var ingen barnlek det här med stora träd och djupa canyons

peekaboooo



Resan härligaste bad? Det här doppet i en kristallklar river i kings canyon, efter lite tjat hoppade jag också i


en pelikan på en pier vid hearst castle


big sur delen av highway one var magisk, och vi hade tur och fick sol nästan hela vägen


Santa Cruz, så långt ifrån Sydafrikas orörda, folktomma stränder man kan komma,men det hade ändå sin charm


Sista stoppet: San Francisco! Kallt, blåsigt och dimmigt. Som dom säger "the coldest winter I ever spent was a summer in San Francisco" Men vi hade det väldigt bra ändå


Och en dag hade vi riktigt härligt väder med sol och då passade vi på att hänga nere vid piererna. Men som ni ser var det jeans- och jackväder trots sol och blå himmel. 


En av dom sista kvällarna var vi helt slut och hängde bara på hotellet , till min förtjusning hittade vi beck på en av kanalerna! Speciellt kul var det eftersom jag dagen innan sagt att jag var så sugen på att se en beckfilm eftersom det var så längesen.

Så där då, det här var egentligen liksom bara en liiiten del av allt som hände. Har inte ens med något kort från grand canyon, napa valley, six flags eller universal studios och så ser jag nu, men nu kan vi i alla fall säga att vi har gjort the west coast och det känns kul. Jag har faktiskt hunnit med att se det mesta här i USA som jag ville. Har några saker kvar på listan, men då har jag ju en anledning att komma hit igen!

Stort tack till mina bästa föräldrar som liksom gjorde det möjligt att göra den här resan! Världens bästa 20års present. TACK